Sejarah Watches

imageBlog

Apa wektu iku? Gawe ngerti, sampeyan mung kapandeng ing jam ing bangkekan kiwa utawa tangan. Nanging, ora tau mbayangke kanggo sampeyan carane wong dipigunakaké kanggo ngerti wektu?

Dadi jam wis dikembangaké saka wektu kanggo wektu, saka wiwitan ditemokake nganti saiki dadi aksesoris trendi. tokojamtanganfashion.com

Apa kowe ngerti?

Jam tembung wis digunakake ing abad kaping-14 bab 700 taun kepungkur, kang asalé saka basa Latin yaiku ‘clocca’
Jam paling tuwa disebut jam sundial utawa sundial. Bab iki pisanan digunakake ing saindhenging 3500 SM. Jam iki nuduhake wektu adhedhasar ing lokasi srengenge, dening nggenepi Shadow sing mejet lumahing warata kang banjur ditandhani dening jam ing dina.
Ing Mesir watara 5,000-6,000 taun kepungkur kanggo ngukur wektu lan nggawe tanggalan kanthi nggunakake obèlisk.
Hourglass katon watara 1400SM, peninggalan watu adhedhasar ditemokaké ing makam Amenhoterp I, Warisan marang ing wangun saka prau ngemot cilik banyu kang nduweni bolongan ing ngisor sing serves nangis.
Jam banyu iki ditemokaké ing Mesir lan iki dijenengi clepsydra (Sandra N.-sur-druh), ing 1400SM.

Banjur, ing Al-Jaziri (1136-1206) digawe jam banyu ing wangun saka gajah lan bisa gawé swara ing saben jam.

Ing taun 1950-an nggawe jam digital dening Hamilton Watch Co. Lancaster, Pennsylvania, minangka perusahaan pisanan nggawe elektrik jam / digital.

Sawisé iku, rawuh ing sawetara merek Watches sing isih ana nganti saiki.
Watches iki jinis kebutuhan sing akeh banget bebarengan karo emergence saka James Bond 007 film “Ing Bojone dadi rahasia Service ‘ing taun 1969. Ing siji pemandangan, Bond, diputer dening George Lazenby nyandhang watch kerang Rolex ing macem-macem tumindak. Amarga iku atraktif banget, digawe Watches Rolex dirancang khusus kanggo wanita, dikenal minangka Rolex Oyster Lady Datejust digawe saka stainless steel karo rong tombol Datejust, studded karo perhiasan, lan anti banyu.
Watches iki jinis kebutuhan sing akeh banget bebarengan karo emergence saka James Bond 007 film “Ing Bojone dadi rahasia Service ‘ing taun 1969. Ing siji pemandangan, Bond, diputer dening George Lazenby nyandhang watch kerang Rolex ing macem-macem tumindak. Amarga iku atraktif banget, digawe Watches Rolex dirancang khusus kanggo wanita, dikenal minangka Rolex Oyster Lady Datejust digawe saka stainless steel karo rong tombol Datejust, studded karo perhiasan, lan anti banyu.

Iklan
Pos ini dipublikasikan di Tak Berkategori. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s