jam éndah

E.AIG.28.RB
Awalna kuring henteu apal yén sakola jam heubeul (kuno) boh angin otomatis atawa manual masih relevan kiwari sabab ieu jam kolot baheula, geus ruksak teu anyar deui, loba, teu lancar deui, jadi teu fashionable luntur Buluk bla bla Sopiani tétéla ieu pamikiran salah. Bakal robah jam klasik jeung merek beda komo nini Mr. era we dipaké 50 ka 80s masih loba fans masih loba nu ngagunakeun eta komo aya anu masih loba dibahas di dieu. Diomongkeun ngeunaan jam atawa nonton teu leupas tina élmu horology aya urang apal sajarah jam, gagasan brilian saméméh kapanggihna jam kuna dina http://www.horology.com maca. Sarta ogé manula blogger antik peminat jam sakuliah nagara pikeun nempoan jam antik jeung lalajo koleksi nu ngeusi urang jeung angen. tokojamtanganfashion.com

Dimimitian maké brand jam indungna Titus anu nongkrong di tembok nu ngira mah jam ieu geus ruksak tur teu bisa dipaké deui alatan pati, tétéla mah nyandak jeung tahan eta jam lempeng mah terkejut sarta amazed jalan, sabab jam teu ticking leungeun kadua tapi jeung ngagulung ka rata.

Kaheranan kuring tumuwuh sanggeus kuring nyobaan pikeun muka deui panutup / kasus deui jam tétéla aya batré kawas jam, tapi susunan bagian pindah mékanis rutin. Keur kuring, gerakan sahiji bagéan mékanis éta jadi loba fun ka ditempo jeung admired.

Tapi hanjakalna jam pamustunganana musna. Hal nu anyar mindeng mah bisa mun nyobian ningali hiji ngagantian pikeun jam leungit ti mangka fondness pikeun jam antik luhur jeung ngancik kana hiji hobi seru. Ngarasa panasaran ngeunaan jam antik nu Angkatan kuring tetep nempo artikel2 maca jam antik bisa meuli dieu hiji ku nalungtik clockwork liat mékanis dieu Paduli mah jam sakola heubeul pangalaman jadi sababaraha alesan mah admire arloji antik, antara séjén:

1. Sajarah
Jam jaman baheula nu ayeuna hiji jam antik Palasik atawa pisan tiis diajar sajarah boh prosés produks anak, nagara asal, bahan dipaké, teknologi, kumaha ka pasar jeung saterusna. Loba wewengkon di Éropa nu ngarupakeun Mekah tina watchmaking sebut wae: Inggris, Spanyol, Walanda jeung wawuh pisan ka Ceuli urang nyaeta Swiss.
Di nagara penyair saperti watchmakers Swiss nu ampir di unggal juru kota, utamana kotana kasih sayang Jenéwa di jam mékanis abad ka-20 digusur ku jam quartz dijieun en masse jam tipe leuwih variatif ti model warna quartz, harga jeung jam jadi saeutik demi saeutik mékanis mimiti taram marketing. Jam Mechanical Sakuduna dijieun taliti pisan maké mesin leutik jeung dilakukeun ku hiji jalma nepi ka jam nu kitu komo nurutkeun sumber dipercaya tina jam mékanis bisa nyokot 4 taun make ogé dina produksi kumaha euy loba buah wungkul. Jadi di dieu perenahna reueus mah jeung antik pembuatan jam mékanis dijieun taliti pisan, sacara serius dilakukeun ku hiji jalma (ayeuna sigana geus ngagunakeun mesin canggih) tapi hasilna nyugemakeun jeung kualitas nu pasti teu ragu tingali dilakukeun dina jam 50 urang téh masih lumaku oge di luar can teh! sagigireun pembuatanya cara unik nonton ieu ogé dihasilkeun kawates sahingga pamaké jam mékanis sakola heubeul ogé ngarasa kapuasan teh. Sedengkeun jam quartz (batré) bisa dihasilkeun ku mesin jeung rakitan ngagunakeun robot jeung skla dihasilkeun gede jeung sadaya jelema bisa meuli jeung maké.
Dina Indonesia vintage jam sajarah nu geus aya ti jaman Walanda kalayan sagala rupa merek waktu éta ranging ti Rolex, Omega, Eterna, Tissot, Mido, Rado, ka Titus, Titoni, Seiko (liat Anjeun taun seiko) jeung jadi teu aya data definitif lamun jam ieu kana Indonésia. Salaku waktu ngabandingkeun jam Titus patut USD 60,00 jam Omega geus merambah Rp 900,00 bari Rolex luhur USD 1000,00

2. Quality
Jam antik otomatis atawa manual angin kasampak pohara sturdy jeung dijieun make bahan kualitas pilihan dina desain husus anu bisa lepas dekade, teu jiga jam ayeuna nu kasampak frail bahan kualitas instan dijieun gampang ruksak jeung make tapi dicampuran jeung bahan kualitas handap tah eta anu teu awét.
3. thrill tina tujuan moro jam antik
Sabab loba jam antik nu geus teu anéh dijieun, sedengkeun populasi fans ogé beuki hésé manggihan jam antik, bisa oge teu hiji pribumi, geus ruksak tur kudu dibawa ka hiji layanan jeung lamun aya hiji pribumi jeung di bentuk alus geus tangtu aya dina tangan kolektor jeung kudu duit nu henteu saeutik ka acquire dinya. Therein perenahna di thrill jam moro nu hiji antik pribumi néangan barang lemes jeung hésé mang! urang bisa nanya ka babaturan, baraya anu nyaho kolotna masih nyalametkeun jam jadulnya. Moro atawa langsung ku ngadatangan kota heubeul biasana masih aya jam antik kudu disaluyukeun nyurtian bag kuring kungsi kulawarga ka jadi bijaksana dina menata finances antara hobi jeung urusan rumah tangga kawajiban.

4. sambarangan teu anyar
Enya Kami kabetot dina jam mékanis antik pikeun ngahasilkeun barang teu anyar tapi produksi 50-80 taun sacara tangtu lamun urang geus jam tangan nu produksi antara Bureau anu disingket TSB jeung kaayaan alus ngabogaan rasa kapuasan. Lamun aya jam hiji / lalajo tiis mahal anyar jeung alus salami urang boga cukup duit nu pasti urang bisa boga pamadegan jam, tapi lamun jam mékanis antik sanajan urang boga cukup duit lamun barang teu aya tangtu we teu bisa geus teu? di dieu perenahna minat mah bakal jam jam mékanis antik bari teu anyar jeung kelas luhur tapi pantes jadi cared jam tercinta jeung seru hobi.

Kertas Ieu mah sakadar pamadegan pribadi jeung kuring yakin loba anjeun fans jam antik nu geus beda pendapat jeung pangalaman jeung naon mah ngalaman.

Iklan
Pos ini dipublikasikan di Tak Berkategori. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s